Sastanak Nikolić i Đukanović
0

Odnosi Srbije i Crne Gore služe kao primjer dobrosusjedske saradnje

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić se tokom svoje današnje zvanične jednodneve posjete Podgorici u odvojenim susretima sastao sa sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem i predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.

Premijer Đukanović je istakao da je posjeta predsjednika Nikolića Crnoj Gori svojevrsna potvrda opredijeljenosti dvije zemlje da rade na unaprijeđenju međusobne saradnje ali i na jačanju stabilnosti regiona u cjelini.

"Zvaničnici iz Republike Srbije su uvijek dobrodošli u Crnu Goru i uvjeren sam da naši bilateralni odnosi treba da služe kao primjer dobrosusjedske saradnje koju će Crna Gora nastaviti da podstiče“ kazao je Đukanović.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić se saglasio sa ocjenom da su odnosi dvije zemlje izuzetno dobri i sadržajni, te istakao da će Srbija u predstojećem periodu biti posvećena unapređenju saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Nikolić je informisao premijera Đukanovića o dinamici aktivnosti koje Srbija realizuje na planu evropskih integracija, i ukazao na značaj podrške koju dobija iz Crne Gore.

Tokom današnje Nikolićeve posjete, zaključeno je da su Srbija i Crna Gora dvije bliske države za koje bi bilo neprirodno da ne budu u najboljim prijateljskim odnosima, te da i Srbi i Crnogorci u objema državana trebaju da se osjećaju kao u svojoj državi.

Nikolić je napomenuo da Srbija i Crna Gora imaju mnogo zajedničkih interesa i kazao da bi ove dvije države mogle da nastupaju zajedno u mnogim sferama, kao i na političkom tržištu.