Regija
37

Navodni otmičari obrisali Facebook grupu u kojoj su tražili otkupninu za Tijanu Jurić

Piše: J. H.
Tijana Jurić, 15-godišnjakinja iz Subotice, nestala je prije nekoliko dana nakon čega su se srbijanska policija i Interpol uključili u potragu. Navodni otmičari javili su se preko Facebooka i tražili otkupninu. Nekoliko sati kasnije, obrisali su spornu stranicu.

Nakon što se srbijanska policija aktivno uključila u cijeli slučaj, sporna grupa obrisana je sa Facebooka.

U poruci koju su ostavili na Facebook grupi, navodni otmičari za Tijanu su tražili milion dinara.

"Ona je trenutno na bezbjednom mjestu, ako u roku od 7 dana ne dobijemo pare, polako ćemo krenuti da je mučimo. Novac treba biti uplaćen na sljedeći žiro račun: 160-335001-90. Očekujte nove slike sa lica mjesta, Vaši otmičari. Pozdrav", navodi se u poruci na ovoj društvenoj mreži.

Pretragom je ustanovljeno da se broj žiro računa vodi kod Banke Intesa a da on pripada STR “Kod Fake” u Sjenici.

Osim na srpskom, osobe koje se predstavljaju kao otmičari, istu poruku su objavili i na mađarskom, albanskom i francuskom.

Naravno, pojavile su se spekulacije da je neko iz zabave kreirao grupu što će, vjeruje se, nadležne institucije, ubrzo provjeriti.

Tijana je nestala 25. jula dok je bila na raspustu kod babe i djeda u Bajmoku. Te noći je bila sa društvom na zabavi gdje je od druga pozajmila duksericu. Do kuće su je pratili drugarica i drug, ali pošto je zaboravila da vrati duksericu koju je nosila vezanu oko struka, odlučila je vratiti se do Sportskog centra.

Tijanu je čekao dječak koji joj je pozajmio duksericu, ali se ona nije pojavila, zbog čega joj je krenuo u susret. Poznavajući je kao dobru i savjesnu, odmah je obavijestio ostale drugare da je nema i potraga za njom je počela već oko jedan sat poslije ponoći.

Oko 500 Bajmočana, policajci, žandarmerija i psi tragači pretražili su u subotu naselje Ratu, cijeli Bajmok i okolinu. Jedino što je pronađeno na u blizini kanala iz kojeg su vatrogasci ispumpali vodu, jeste bijela starka za koju prijatelji i porodica tvrde da je njena.

Javljano je čak da je djevojčica viđena u Banjoj Luci, no ta informacija nije potvrđena.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović kazao je da ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj.

Nestanak djevojčice je mnoge podsjetio na tragični slučaj iz Hrvatske kada je nestala tinejdžerka Antonija Bilić koja je nakon duge potrage nađena mrtva. Za njeno ubistvo optužen je Dragan Paravinja koji se nalazi u zatvoru u Hrvatskoj.

Porodica i prijatelji vjeruju da će Tijana biti ubrzo nađena i živa i zdrava vraćena kući te mole sve koji imaju bilo kakva saznanja da jave najbližoj policijskoj stanici.