Nema ni slijetanja
28

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu evakuisani svi putnici zbog dojave o postavljenoj bombi

L. S.
Screenshot: Flightradar24
Screenshot: Flightradar24
Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu večeras je došlo do prave drame, nakon što su dobili anonimnu dojavu o postavljenoj bombi.

Nakon dojave, putnici su odmah evakuisani, a avioni ne slijeću na pistu, prenose srbijanski mediji.

Na javno dostupnim podacima servisa za praćenje aviona Flightradar 24 može se vidjeti da trenutno u okolini Beograda u takozvanim zonama čekanja već kruži nekoliko aviona, od kojih: Wizzair iz Basela, Klas Jet Boeing 737 na letu Air Serbia iz LArnake, Prince Aviation Cessna Citation XLS na letu iz Ciriha, Air Serbia ATR 72 iz ZAgreba, Panellenic Airways Cessna Citation XLS iz Šamberija kao i Cargo Air B 737 koji leti za DHL iz Milana.

Kako saznaju srbijanski mediji, postoji mogućnost da je riječ o avionu kompanije Wizzair, tačnije u pitanju je avion Airbus A320-214 koji je trebalo da poleti iz Beograda za Barcelonu.

"Ova procedura je uobičajena kada zbog nekog vanrednog događaja ili predostrožnosti zbog koje je onemogućeno sletanje, avioni se "vrte" na određenim lokacijama dok se ili ne otkloni razlog do uspostave sletanja ili najčešće zbog količine goriva, ne odluči da se avion preusmjeri na drugi aerodrom", objašnjava urednik portala Aero, Igor Salinger.