Makedonski novinar monstrum
0

Moguće je da se Tanevski nije ubio

FENA
Obdukcija tijela makedonskog novinara Vlade Tanevskog koji je osumnjičen za nekoliko ubojstava upućuje na mogućnost da Tanevski nije izvršio samoubojstvo u zatvoru u Tetovu, a makedonsko tužiteljstvo na temelju tog nalaza naložilo je istragu, prenose u petak makedonski mediji.

Skopski list Dnevnik objavio je da je obdukcijski nalaz pokazao da na tijelu Tanevskog ima nasilno nanesenih ozljeda.

Javno tužiteljstvo zatražilo je istragu protiv nepoznatih osoba, a istražni sudac pokrenuo je postupak prikupljanja novih dokaza i novoga vještačenja koje će pokazati je li Tanevski ubijen.

Tanevski je 23. jula pronađen mrtav u zahodu tetovskog zatvora te se neslužbeno smatralo da je izvršio samoubojstvo. U njegovoj zatvorskoj ćeliji pronađeno je oproštajno pismo u kojemu je negirao da je u razmaku od nekoliko godina ubio četiri starije žene iz Kičeva.

Policija je tada priopćila da se Tanevski najprije iživljavao nad žrtvama, koje je zatim silovao i ubio, što je potvrdila i DNK analiza.

Za ubojstvo jedne od prvih žrtava na doživotnu kaznu zatvora osuđena su dvojica mladića iz Kičeva koja su priznala ubojstvo jednoga muškarca, ali ne i te žene.