Nastavlja pričati besmislice
0

Mladić za svjedoke želi Billa i Hillary Clinton

Sarajevo-x.com
Zločinac i krvnik Ratko Mladić nastavlja sa farsom postavljajući nebulozne uslove i dajući konfuzne izjave. Beogradski mediji prenose da je najavio odlazak u Haag pješke, kao i da će za svjedoke pozvati bračni par Clinton.

Srbijanski list Blic u današnjem izdanju prenosi riječi Mladićevog advokata Miloša Šaljića, koji kaže da njegov branjenik namjera obući uniformu i pješke krenuti u Haag, ako mu ne dozvole posjetu na grob kćerke koja je izvršila samoubistvo.

"Darko (Mladićev sin) i ja smo pokušali da razgovaramo sa njim o određivanju pravnog tima, ali smo odustali, budući da se sa njim zaista ne može razgovarati. Na pomen eventualnog pravnog tima, on priča kako će pozvati Wesleyja Clarka, Carla Bildta, Billa i Hillary Clinton da svedoče u njegovom slučaju", tvrdi Mladićev advokat.

Podsjećamo da danas ističe rok za podnošenje žalbe na rješenje istražnog sudije Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu o ispunjenosti uslova za izručenje generala Ratka Mladića Haškom tribunalu.

Mladićev advokat Miloš Šaljić najavio je da će žalbu na rješenje uložiti posljednjeg dana, odnosno danas, i da će je sudu poslati najvjerovatnije poštom.