Regija
12

Milan Bandić izašao iz zatvora u Remetincu

Klix.ba
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pustilo je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na slobodu.

Bandić je uplatio kauciju od čak 15 miliona kuna (oko dva miliona eura) u gotovini i pred istražnim sudijom obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost pa je večeras pušten iz zatvora u Remetincu.

Pred zatvorom u Remetincu se okupilo tridesetak Bandićevih pristalica koji su ga došli dočekati i izraziti mu podršku, piše Index.

Na slobodu će izaći i svi Bandićevi suosumnjičenici, osim vlasnika firme "Bramgrad projekt" Branka Mihaljevića koji jedini umjesto gotovine želi založiti nekretnine vrijedne preko sedam miliona kuna.

Mihaljević će stoga ostati u istražnom zatvoru, a na slobodu će moći tek kada dokaže da je uknjižio založno pravo na nekretnine, a odluka o tome, nakon žalbenog roka, postane pravomoćna.

Nakon što je vanraspravno vijeće potvrdilo odluku da se tokom istrage mogu braniti sa slobode, uz kaucije i obećanje da neće kršiti mjere opreza, svoje su obaveze, uz Bandića, izvršili bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavku Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović.