Regija
0

Mesić: Čestitam Tadiću, ali mu neće biti lako

FENA
Za boravka u Dubrovniku predsjednik Stjepan Mesić, govoreći o zbivanjima u politici i gospodarstvu, komentirao je i izbore u Srbiji, kazavši, među ostalim, kako čestita Borisu Tadiću na izbornoj pobjedi, ali da mu ne će biti lako.

"Srpski radikali su snažni", rekao je Mesić, istaknuvši kako je riječ o političkoj opciji koja ne odustaje od zacrtanih ciljeva i planova. Glede osnovane koalicije u Srbiji i njezina "kursa", t.j. hoće li to biti proeuropski "kurs", Mesić je kazao kako će se to tek vidjeti.

Što se tiče mogućeg odraza rezultata srpskih izbora na prilike u Hrvatskoj, drži kako je siguran da Hrvatskoj "ništa ne prijeti". Ti su izbori, rekao je Mesić, važni za Srbiju. "Mi smo sigurni, osobito kad smo pod NATO-ovim kišobranom", slikovito se izrazio predsjednik Mesić.

Na novinarski upit kratko je komentirao i najnovije izjave guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, kazavši da on (Mesić) "samo želi mjere koje će odgovoriti na tutnjavu recesije što dolazi iz Amerike".

Fiskalna i monetarna vlast mogu odgovoriti kad su u pitanju mjere koje treba primijeniti u sadašnjim prilikama i "one to moraju učiniti", ponovio je, dodavši: "Neka izjave onih koji me napadaju da želim devalvaciju kune idu njima na dušu."

Kad je, pak riječ o slučaju pljačke 15 milijuna kuna iz splitske pošte, odnosno uhićenju dijela osumnjičenih za pljačku, istaknuo je da je očito udruženim kriminalcima motiv bio novac.

"Kriminalci uvijek surađuju, no kad dijele novac, posvađaju se", kazao je predsjednik Mesić.