"Možemo"
7

Mala koalicija uzdrmala Sabor: Crni mrak desnice se nadvio nad Hrvatskom - mi ćemo ga ugasiti

I. P.
Mala i nova koalicija "Možemo" osvojila 62.000 glasova i ušla u hrvatski Sabor sa šest mandata, bar sudeći prema podacima Državnog izbornog povjerenstva objavljenim u nedjelju u 23 sata. Predsjednik koalicije Tomislav Tomašević održao je emotivan govor povodom velikog uspjeha.

"Zabrinuti smo za jačanje krajnje desnice, ali mi ćemo se boriti. Crni mrak se nadvija nad nama, ali mi smo novo svjetlo i ugasit ćemo ga", rekao je Tomašević.

On je dodao da je sljedeći cilj oboriti Bandićevu vlast u Zagrebu, te svaku vlast "kriminalaca" u gradovima, od Dubrovnika do Slavonskog Broda.

"Prije dva mjeseca su nam rekli da ne možemo u Sabor, a onda su nam rekli da ne možemo nigdje izvan Zagreba - pokazali smo im da možemo. 'Možemo' je nova ljevica, građanska fronta, ujedinjeni u jednom cilju - da dobijemo zelenu opciju za 21. stoljeće. Opcija će se boriti za socijalnu pravdu, ekonosmku održivost, demokratizaciju i rodnu ravnopravnost", poručio je Tomašević.

On je zaključio kako "Možemo" nije imala stranačku vojsku i resurse kao druge partije, ali da su imali duh, kreativnost, inat i upornost.