Pobjednici izbora
11

Lider Pokreta Evropa sad: Za manje od godinu smo postali najveća stranka u Crnoj Gori

V. K.
Milojko Spajić (Screenshot: RTCG)
Milojko Spajić (Screenshot: RTCG)
Nakon što je postalo poznato da će Pokret Evropa sad u Crnoj Gori osvojiti najveći broj glasova, na konferenciji za medije javnosti se obratio Milojko Spajić, predsjednik ovog pokreta.

Na početku svog obraćanja, Spajić je rekao kako je ovo veliki rezultat za pokret.

"Ovo je velika pobjeda za nas. Za manje od godinu smo postali najveća stranka u Crnoj Gori. Uprkos svim pritiscima, zloupotrebi resursa i svemu čemu ste svjedočili ovih dana. Zadovoljni smo rezultatom. Hvala svima koji su glasali za nas i svima koji su učestvovali u izborima. Mi smo ostvarili dobar rezultat i očekujemo da se vlada što prije formira. Razgovarat ćemo sa svima koji dijele naše vrijednosti", rekao je Spajić.

Poručio je kako će sa svima razgovarati te donijeti odluku koja politička opcija će ispuniti njihov plan razvoja Crne Gore.

"Večeras slavimo historijsku pobjedu ne samo u Crnoj Gori već u Evropi. Da stranka koja postoji od augusta prošle godine pobijedi na izborima i to one koji su uzurpirali sve resurse države. DPS u prošlosti i URA sad. Jutro je pametnije od večeri. Programski principi su najbitniji. Moramo vidjeti ko se slaže s našim principima i ko su ljudi koji hoće da Crna Gora što prije uđe u EU. Mi imamo sedam godina da završimo infrastrukturu. Ko je taj ko hoće da pomogne to?", poručio je Spajić.

Prema 97 posto glasova Pokret Evropa sad osvojio je 25,6 posto glasova te će u novom sazivu Skupštine Crne Gore imati 23 mandata.