Regija
0

Legija i Marković prebačeni u Zabelu

SRNA
Milorad Ulemek Legija
Milorad Ulemek Legija
Nekadašnji načelnik Resora državne bezbjednosti Srbije Radomir Marković i bivši komandant "Crvenih beretki" Milorad Ulemek Legija prebačeni su rano jutros iz Okružnog zatvora u Beogradu na izdržavanje kazne u požarevački zatvor Zabela.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović rekao je da je Ulemek, upućen na izdržavanje kazne u Posebno odjeljenje požarevačkog zatvora, dok je Marković prebačen u sedmi paviljon tog zatvora.

Obradović je naveo da je Ulemeka i Markovića po prijemu pregledao ljekar i da su potom dvojica osuđenika smještena u prostorije gdje će izdržavati kaznu.

Markovića i Ulemeka u Zabelu su u ranim jutarnjim satima prebacili pripadnici Službe obezbjeđenja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija uz pomoć Žandarmerije MUP-a Srbije.

Rješenje o njihovom prebacivanju donio je predsjedenik Višeg suda u Beogradu Dragoljub Albijanić.

Ulemek je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, a na iste zatvorske kazne osuđen je i za četvorstrukoubistvo na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine, ubistvo Ivana Stambolića avgusta 2000. godina i više ubistava koje je počinio zemunski klan.