Regija
0

Kotevski: U vozilu iz kojeg je pucano pronađeno oružje

FENA
Makedonska policija pronašla je automobil "opel vectru" iz kojeg je u četvrtak ubijen jedan, a ranjena dva policajca, a u kolima je bilo nekoliko komada automatskog oružja i raketni bacač, rečeno je u petak u makedonskom ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Počeli smo vještačenje automobila. Pokušavamo da utvrdimo kada je ovaj automobil, koji je imao falsificirane registarske tablice, ušao u Makedoniju, čiji je i da eventualno dođemo do nekih drugih tragova", rekao je Tanjugu glasnogovornik makedonskog MUP-a Ivo Kotevski.

On je kazao da se radi i na vještačenju oružja pronađenog u "opel vectri" i da li je to oružje iz kojeg je pucano na vozilo specijalnih policijskih snaga. Prema njegovim riječima, za sada nema nikakvih naznaka o identitetu i motivima napadača.

Kotevski je precizirao da je "opel vectre" iz koje je pucano pronađena u blizini skopskog sela Aračinovo, i da su u vozilu pronađene dvije automatske puške, jedan puškomitraljez, jedan raketni bacač i izvjesna količina municije.

"Odmah nakon jučerašnjeg napada na policijsko vozilo 'land rover' u kojem je bilo pet pripadnika jedinice za specijalne operacije 'Tigar', poduzete su neophodne mjere, izvršena je istraga na mjestu napada, zatvoreni su prilazi i drugo", rekao je Kotevski.

Napad iz automatskog oružja počinjen je učetvrtak kasno popodne u skopskom naselju Autokomanda, na autoputu prema Velesu.

Jedan od trojice pogođenih policajaca umro je na putu ka bolnici, a druga dvojica su hospitalizirana i nalaze se izvan životne opasnosti.