Apelacioni sud
618

Kosovo: Naser Keljmendi oslobođen optužbi za trgovinu drogom

G. M.
Naser Keljmendi
Naser Keljmendi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu Nasera Keljmendija i oslobodio ga optužbe za trgovinu drogom za šta je prvostepeno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

U obrazloženju sudske odluke je navedeno da je Keljmendi oslobođen optužbi jer nije dokazano da je počinio krivično djelo za koje je optužen.

Apelacioni sud Kosova – Posebno odjeljenje je nakon sjednice vijeća usvojio tužbu okrivljenog N.K, izjavljenu preko njegovog branioca Besnika Beriše i oslobođen je optužbe jer dokazi koji su sprovedeni u sudskoj reviziji ne dokazuju da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret optužnicom, saopšteno je iz tog suda.

Specijalno tužilaštvo Kosova zatražilo je 31. jula od Apelacionog suda strožiju kaznu protiv optuženog Nasera Keljmendija, kojeg je 18. maja ove godine Osnovni sud u Prištini osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog trgovine drogom, prenijela je Srna.

Keljmendi je u februaru, 2018. godine osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom ali je po žalbi, slučaj vraćena na ponovno suđenje, a u istom postupku oslobođen je optužbe da je počinio ubistvo, organizovani kriminal i druga krivična djela u vezi sa trgovinom droge i organizovanim kriminalom.