Izolovan slučaj
2

Hrvatski ministar odbrane se izvinio građanima zbog skandala sa švercerom oružja

SRNA
Damir Krstičević (Foto: EPA-EFE)
Damir Krstičević (Foto: EPA-EFE)
Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izvinio se građanima u ime hrvatske vojske zbog trojice pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva koji su osumnjičeni da su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja.
"Hrvatska vojska će pobijediti ovu situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sistema. Bit ćemo čvrsti u sankcionisanju ovog slučaja", rekao je Krstičević, koji je osnovao komisiju koja će analizirati ovaj slučaj i predložiti mjere.

On tvrdi da je riječ o izolovanom slučaju.

Trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku su pod istragom jer su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja, a policija je u njihovim domova pronašla i veću količinu vojne municije.

Ova tri pilota bili su iskusni instruktori letenja, a švercera oružja su prevozili dok su bili na dužnosti, u okviru planiranih vojnih zadataka.

Kod pilota je pronađeno 8.000 komada municije, a istražitelji sumnjaju da je bilo namijenjeno crnom tržištu.

Portal Index.hr iz svojih izvora saznaje da je riječ o vojnim pilotima Ivanu Krizmanu, Zdenku Košutiću i Domagoju Nekiću, a od civilnih učesnika prijavljeni su Mišel Pavlović, Mladen Bencun i bivši zamjenik gradonačelnika Zadra Ivica Vlakić.

Policija je prijavila još jedno civilno lice čiji su inicijali B.E.