Regija
0

Hrvatska: Pukanić i osobno zatražio pomoć Helsinškog odbora

FENA
Novinar i suvlasnik hrvatskog tjednika Nacional Ivo Pukanić" danas je i osobno zatražio pomoć od predstavnika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) koji najavljuju da će početkom idućeg tjedna objaviti hoće li se još jednom uplesti u "slučaj Pukanić".

"Ako članovi Odbora procjene da za to ima elemenata HHO će poduzeti uobičajene mjere, odnosno kontaktirati s institucijama te sastavljati dopise i priopćenja", kazala je Hini privremena voditeljica HHO-a Tatjana Šijan.

Pojasnila je kako se ne radi o zasjedanju na kojem bi se trebala donijeti politička odluka hoće li se netko uzeti u zaštitu ili neće. "Naprosto riječ je o procjeni i obradi slučaja te pregledavanju niza odredbi i konvencija na koje bi se HHO u nečijoj zaštiti mogao pozvati", kazala je Šijan.

Izlazeći nakon dvosatnog sastanka iz sjedišta HHO-a Pukanić je novinarima kazao da traži zaštitu zbog govora mržnje koji je, kako tvrdi, u posljednje vrijeme u medijima prisutan kada se piše o njegovom slučaju. Zaštitu institucija zatražio je i zbog svoje maloljetne kćeri koja je, kaže, svaki dan prisiljena slušati "monstruozne laži".