Regija
0

Hrvatska: Počelo tegljenje turskog broda

FENA
Dva talijanska tegljača danas su počela tegliti turski brod koji se jučer zapalio 13 nautičkih milja zapadno od Rovinja, a tri hrvatska tegljača i dalje ga polijevaju morskom vodom, rekao je državni tajnik za more Branko Bačić, koji se oko podne javio s mjesta događaja, priopćila je glasnogovornica hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Konačnu odluku o mjestu, gdje će se dotegliti brod, po Bačićevim riječima, donijet će Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru u suradnji s brodovlasnikom.

Brod se jutros počeo udaljavati od istarske obale u smjeru juga, jer puše sjeverozapadni vjetar.

Na mjestu događaja nalaze se i nizozemski stručnjaci koje je brodovlasnik angažirao kako bi ugasili požar u unutrašnjosti broda.

Požar su na brodu jučer gasila dva kanadera i tri tegljača šmrkovima, a jutros je, kako je rekao Baèiæ, odlučeno da nema potrebe za ponovnim dizanjem kanadera, jer na brodu više nema otvorenog plamena. Naime, požar je još na pramčanom dijelu broda, no dim je puno manji i nema otvorenog plamena te zasad nema nikakva oneèišæenja mora.

Turski brod "Und Adriyatik", koji je rano jučer zahvatio požar, trenutno se nalazi oko 6,5 nautičkih milja jugozapadno od otočja.