Ubistvo Pukanića i Franjića
0

Građani i dalje dojavljuju informacije

FENA
Građani se i dalje javljaju policiji vezano uz informacije o ubistvu Ive Pukanića i Nike Franjića, policija svaku informaciju obrađuje i provjerava, ali u ovoj fazi istrage sve je manje podataka koje možemo podijeliti s javnošću, izvijestila je danas glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

"Građani se javljaju, a mi svaku informaciju provjeravamo, isto vezano i uz foto robot. Sve se provjerava i obrađuje", kazala je Ljuba na konferenciji za novinare.

Ponovila je kako je u toku opsežna kriminalistička obrada ubojstva Pukanića i Franjića, da se provode intenzivni policijski uviđaji, ali da je sve manje podataka koje policija u ovom trenutku može javno objaviti.

"Molimo za razumijevanje i strpljenje. U slučaju pojave novih saznanja izvijestit ćemo javnost", istaknula je.

Ljuba je ponovila kako je od prekjučer na zagrebačkim ulicama i 250 policajaca iz cijele Hrvatske koji su upućeni u pomoć zagrebačkim kolegama, sve u cilju vraćanja sigurnosti na ulice glavnoga grada.

Riječ je o temeljnim, prometnim i interventnim policajcima iz 19 policijskih uprava, koji su zajedno sa zagrebačkim policajcima raspoređeni po cijelom gradu.

Ivo Pukanić, novinar tjednika Nacional i predsjednik uprave NCL grupe i Niko Franjić, direktor marketinga Nacionala, poginuli su prije šest dana u eksploziji bombe u dvorištu zgrade Nacionala u središtu Zagreba.