Regija
0

Drugi slučaj svinjske gripe u Srbiji

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na beogradskom institutu za virusologiju, cjepiva i serume "Torlak" u četvrtak je registriran drugi slučaj nove gripe A(H1N1) u Srbiji kod četverogodišnje djevojčice iz Sombora, potvrdio je srbijanski ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Oboljela djevojčica doputovala je 22. lipnja iz Australije, gdje je boravila s majkom, smještena je na infektivnu kliniku u Somboru, njezino stanje je stabilno i epidemiološka istraživanja su u toku, kazao je Milosavljević beogradskim medijima.

Vojvođanski pokrajinski tajnik za zdravstvo Atila Čengeri kazao je da se trinaest osoba u Somboru, koje su bile u bliskom kontaktu sa djevojčicom, nalaze pod stalnim medicinskim nadzorom, te da se majka oboljele djevojčice osjeća dobro i da nema simptome nove gripe.

Ravnatelj kliničkog centra Srbije dr Đorđe Bajec kazao je da je stanje 29-godišnjeg mladića, kojemu je u srijedu potvrđen prvi slučaj nove gripe u Srbiji, stabilno i da se oboljeli nalazi u izolaciji, gdje se liječi od upale pluća, kao i da se ne očekuje pogoršanje njegovog stanja.