Regija
0

Doktori uspavali Ostojića kako bi se lakše borio sa sepsom

Klix.ba
Ranko Ostojić
Ranko Ostojić
Kako bi se tijelo što lakše borilo sa sepsom, potpredsjednika Vlade i ministra Ranka Ostojića doktori su uspavali i priključili na respirator i ostale aparate, piše Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Ostojić je prije četiri dana završio u bolnici. Nekoliko dana prije toga imao je visoku temperaturu i svakim je danom bio sve slabiji, a u bolnicu je došao već teško bolestan. Doktori su utvrdili da ima gnojnu upalu na vratu te su ga hitno operirali u KBC-u Zagreb. Prema zadnjem saopštenju iz Vlade, u ponedjeljak, stanje mu je i dalje ozbiljno, a uz intenzivne mjere liječenja, stabilno.

"U kliničkom toku uočeno je blago poboljšanje upalnih parametara. Nastavljaju se postupci intenzivnog zbrinjavanja na Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb", objavila je u ponedjeljak Vlada.

Večernji list piše da je jaku upalu na vratu Ostojiću operirao tim Drage Prgometa, predstojnika Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb. Nakon takve operacije uobičajeno je liječenje antibioticima. Stanje se Ostojiću zakompliciralo jer je medicinsku pomoć potražio kasno pa je dobio sepsu odnosno trovanje krvi.