Regija
15

Dodik danas na konsultacijama kod Vučića zbog navodne izjave Erdogana

Klix.ba
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarat će danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom povodom navodne izjave turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana.

Dodik je u nedjelju uputio Vučiću pismo u kojem je izrazio zabrinutost i zatražio sastanak zbog navodnih izjava premijera Turske.

Premijer Vučić smatra da bilo kakve izjave, koje ugrožavaju krhku regionalnu stabilnost, nisu dobre i očekuje od Evropske unije, a posebno od Njemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira i sigurnosti, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Srbija je bila i ostat će posvećena miru i stabilnosti, ali ni drugima neće dozvoliti da se uruši sve ono što su države i narodi Zapadnog Balkana gradili u posljednjoj deceniji, navodi se u saopštenju.

Vučić će, također, danas primiti i ambasadora Turske u Beogradu Kemala Božaja.

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay demantovao je navode medija u regionu o izjavi turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana da bi svako ko bi na bilo koji način "dirnuo Bošnjake" protiv sebe imao "100 miliona Turaka", prenosi agencija Anadolija.