Susreo se s Josipovićem
0

Burns: Napredak Hrvatske - model za region

SRNA
William Burns
William Burns
Zamjenik američkog državnog sekretara William Burns smatra da je napredak Hrvatske model za ostale zemlje u regionu i zahvalio za napore koje ona ulaže u stabilizaciju i evropski put regiona.

Burns je danas u Zagrebu prenio pohvale SAD hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću za sve što je Hrvatska učinila u procesu priključenja EU, ističući da će učiniti dodatni napor u privlačenju američkih investicija u tu zemlju.

Iz kabineta hrvatskog predsjednika saopšteno je da je Burns izrazio zahvalnost i na učešću hrvatskih vojnika u misijama NATO-a, posebno u Afganistanu. Josipovićem je zahvalio na podršci koju SAD pružaju Hrvatskoj, dodaje se u saopštenju.

Burns je, nakon današnjeg susreta sa ministrom inostranih poslova Hrvatske Vesnom Pusić, rekao da će američka vlada učiniti sve da se ukinu vize za Hrvatsku, prenose hrvatski mediji.

"Razumijemo važnost ovoga pitanja za Hrvatsku. Mi dijelimo tu predanost s vama i nastojat ćemo da Hrvatska uđe u grupu zemalja kojima neće trebati vize", rekao je Burns.

Burns je prije Zagreba posjetio BiH i Srbiju.