Regija
2

Bilans Parade ponosa u Budvi: 22 osobe privedene, a dvije povrijeđene

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Angažovanjem optimalnog broja policijskih službenika danas na prvoj crnogorskoj Paradi ponosa u Budvi spriječeno je narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Policijski službenici su tokom trajanja Parade konstantnom intervencijom i upotrebom sredstava prinude, štitili učesnike manifestacije tako što su potiskivali agresivne osobe i sprečavali pokušaje napada.

Kako je potvrđeno iz Uprave policije Crne Gore, dvadeset dvije osobe su privedene u službene prostorije CB Budva dok su dvije osobe zadobila lakše tjelesne povrede od kamenica bačenih iz mase okupljenih, te im je pružena neophodna medicinska pomoć.

Prema navodima iz Uprave policije, tokom trajanje šetnje učesnika Parade, na maršruti kretanja je bilo okupljeno oko 2.000 građana.

"Oko 500 građana je aktivno, agresivnim ponašanjem, nepristojnim povicima, bacanjem različitih predmeta (flaše, stolice, kamenice, dimne bombe, itd) i konstantnim pokušajima da ostvare fizički kontakt sa učesnicima Parade, pokušalo da spriječi kretanje učesnika, što je zahtijevalo angažovanje policijskih službenika u smislu oneomogućavanja direktnog fizičkog napada na učesnike Parade“, ističe se u saopštenju iz policije.

Po završetku Parade, učesnici su transportovani brodom sa mjesta održavanja Parade.

Prva crnogorska Povorka ponosa krenula je od zidina Starog grada Budve, gdje se maršuta, nakon što su se i organizatori obratili prisutnima, završila.