U Antaliji
29

Abazović nakon današnjeg sastanka s Džaferovićem: Nemamo kuda jedni bez drugih

V. K.
Abazović na sastanku s Džaferovićem (Foto: Twitter)
Abazović na sastanku s Džaferovićem (Foto: Twitter)
Potpredsjednik odlazeće Vlade Crne Gore i mandatar za sastav nove Dritan Abazović razgovarao je danas na Forumu diplomatije u Antaliji s članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

Kako se navodi, Džaferović i Abazović su razgovarali o odnosima Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ali i o cjelokupnoj sigurnosnoj situaciji na Balkanu.

Tim povodom, Abazović se oglasio s kratkim saopćenjem te je naglasio kako je sigurnost izuzetno važna za Zapadni Balkan.

"Danas sam na Forumu diplomatije razgovarao s članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem. Stabilnost je najvažnija za napredak Zapadnog Balkana", naveo je Abazović.

Na kraju, naglasio je kako su BiH i Crna Gora primjer dobre saradnje na Balkanu.

"Crna Gora i Bosna i Hercegovina su primjer dobrosusjedskih odnosa koji počivaju na međusobnom uvažavanju i prijateljstvu. Nemamo kuda jedni bez drugih", zaključio je Abazović.

Povodom sastanka, ranije su se oglasili i iz Predsjedništva BiH te su poručili kako je intenziviranje euroatlantskog puta interes Crne Gore, ali i Bosne i Hercegovine.

Također, naglašeno je da je poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država esencijalni princip za osiguranje stabilnosti.