Kultura
11

"U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" u Zenici i Mostaru

Klix.ba
Jednu od trenutno najgledanijih predstava na repertoaru Kamernog teatra 55 "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce", nastalu po tekstu Abdulaha Sidrana, a u režiji Sulejmana Kupusovića ovaj mjesec će imati priliku vidjeti mostarska i zenička publika.

Već sutra, 7. maja, "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" gostuje u Velikoj dvorani HD Kosača, a u sklopu Međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko proljeće 2013. – XV dani Matice hrvatske", koja će se održavati do 1. juna ove godine. Matica hrvatska je u četrnaest dosadašnjih godina organizirala više od šest stotina različitih kazališnih, muzičkih, likovnih, dječjih i književnih programa.

Selektor XII festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2013. Jasen Boko, za ovogodišnji Festival je odabrao šest predstava iz kazališne produkcije BiH, među kojma je "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce", a koja će na sceni BNP Zenica biti izvedena 17. maja. Festival će trajati do 20. maja kada će biti dodijeljene i festivalske nagrade.

Podsjetimo da u predstavi igraju: Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Sabina Bambur, Muhamed Hadžović, Amar Selimović , Dragan Jovičić i Sabit Sejdinović.