Kultura
2

U Zagrebu održana premijera filma Jasmile Žbanić "Otok ljubavi"

Klix.ba
U Zagrebu je održana hrvatska premijera filma Otok ljubavi, redateljice Jasmile Žbanić. Uz redateljicu, hrvatskoj premijeri su prisustvovali članovi i članice ekipe filma: Ermin Bravo, Bojana Gregorić, Leon Lučev, Jelena Lopatić, producent Damir Ibrahimović, direktoktorica fotografije i izvršna producentica Christine Maier.

Prostor kina Cinestar u Branimir centru je bio dekoriran motivima iz filma. Veliki broj zvanica oduševljeno se fotografisalo ispred palmi na postavljenom ljubavnom krevetu uz koktele.

Hostese kostimirane u sirene i sa motivima voća su pozdravljale pristigle goste i nudile kolačiće sa ljubavnim porukama. Veseloj atmosferi je doprinijela sjajna izvedba benda Bom Pacha Boom.

Veliki broj zvanica iz javnog i kulturnog života hrvatske nije željelo propustiti premijeru, pa su Otok ljubavi između ostalih došli pogledati Mirela Holy, Nina Violić, Goran Bogdan, Marija Husar, Veljko Bulajić , ali i brojni drugi.

Publika je gromoglasnim aplauzom nagradila ekipu filma koju je nakon projekcije predstavio hrvatski pozorišni i filmski redatelj Mario Kovač.

S obzirom na pozitivne kritike ljubitelja filma, Otok ljubavi će bez sumnje privući pažnju hrvatske publike. Film počinje da se prikazuje u kinima širom Hrvatske od 9.oktobra, dok će bosanskohercegovačka publika imati priliku da pogleda film u kinima od 16.oktobra.