Kultura
256

Suze u Zemaljskom muzeju: Direktor Adnan Busuladžić podnio ostavku

Piše: M. N.
Adnan Busuladžić (Foto: Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Direktor Zemaljskog muzeja BiH Adnan Busuladžić na današnjem ponovnom otvorenju ove institucije objavio je da podnosi ostavku na tu funkciju.

Busuladžić se u emotivnom govoru poimenično zahvalio svima koji su u protekle tri godine njegovog mandata davali podršku Muzeju i poručio da se trudio da sačuva Muzej i dostojanstvo uposlenika ove institucije.

Njegov govor kolege su slušale sa suzama.

"Tri godine sam živio za ovaj trenutak. Moj jedini cilj bio je spasiti ovu instituciji, sačuvati jezgro kolektiva i njihovo dostojanstvo, da ne rade bez plate i zdravstvenog osiguranja. Ulazile su mnoge institucije i inspekcije ovdje, ali nisu pronašli ništa. Ja sam ovdje radio besplatno. Imao sam ugovor potpisan na jednu marku, koju nikada nisam ni uzeo", rekao je Busuladžić.

Posebno se zahvalio načelnicima i gradonačelnicima drugih gradova koji su potpisali Memorandum i shvatili značaj ove institucije.

Na kraju je zamolio sve s kojima je radio i sarađivao da mu oproste ako je napravio neku grešku, te kazao da podnosi ostavku na poziciju direktora Zemaljskog muzeja BiH.