Kultura
6

Predstave MESS-a otvaraju Internacionalni festival malih scena u Rijeci

FENA
Predstava sarajevskog Internacionalnog teatarskog festivala MESS "Antigona 2000 godina kasnije", u režiji Lenke Udovički, večeras će zvanično otvoriti 23. Internacionalni festival malih scena u Rijeci.

Drugog festivalskog dana publika će imati priliku pogledati još jednu predstavu Scene MESS-a, a radi se o komadu "Brašno u venama" Borisa Liješevića.

Festival će trajati do 9. maja, a publici će se predstaviti ukupno devet predstava iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Međunarodni festival malih scena (MFMS) u Rijeci pokrenut je 1994. godine kao Hrvatski festival malih scena. U svojim počecima, Festival je okupljao najbolja i najprogresivnija ostvarenja komornog pozorišta nastala u produkciji hrvatskih institucionalnih i neovisnih pozorišta, a do danas, uz najpoznatija pozorišta iz svih zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije na MFMS-u su nastupala i pozorišta iz Belgije, Bugarske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Latvije, Poljske, Rumunije, Rusije, SAD-a, Švicarske, Austrije, Finske, Litvanije i Velike Britanije.