Kultura
13

Predstava "Jedan čovjek dva šefa" na sceni Narodnog pozorišta

Klix.ba
U subotu, 31. januara s početkom u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu će biti izvedena predstava "Jedan čovjek dva šefa".

Predstava je rađena prema motivima komedije "Sluga dvaju gospodara" Carla Goldonija. Režiju i dramaturgiju potpisuje Nina Kleflin, scenografiju Osman Arslanagić, dok je za dizajn kostima odgovorna Lejla Hodžić.

"Riječ je jednom od prvih Goldonijevih komada koji se umnogome oslanjao na tipičnu talijansku commediju dell arte, dakle na komediju glumca i njegove umješnosti. Ovaj suvremeni engleski dramaturg tu je scensku bravuru iz Italije 16. stoljeća premjestio u Englesku šezdesetih godina 20. stoljeća", riječi su rediteljice Kleflin.

U predstavi igraju Aleksandar Seksan, Kemal Čebo, Mirvad Kurić, Ermin Sijamija, Riad Ljutović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Vedrana Seksan, Merima Lepić, Dženita Imamović Omerović i Vedran Đekić.

Ova drama je postigla veliki uspjeh u Engleskoj i drugim zemljama Evrope.

Narodno pozorište i portal Klix.ba vam poklanjaju dva puta po dvije ulaznice za ovu predstavu, a sa svojim nam se podacima (ime, prezime i broj telefona) možete javiti na mail [email protected].

Dobitnici 2x2 ulaznice su Adnan Smailbegović i Lidija Petrić.