Tradicionalna muzika i druženje
0

FOTO / Održano tradicionalno tursko sijelo u Zenici

Anadolija
U organizaciji Asocijacije Mostovi prijateljstva u Zenici je organizovano tradicionalno tursko veče, tursko sijelo na kojem su državljani ove zemlje sa privremenim prebivalištem u Bosni i Hercegovini imali priliku uživati u tradicionalnoj muzici i međusobnom druženju, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Turskoj večeri u Zenici prisustvovao je komadant turskog bataljona u okviru EUFOR-a pukovnik Fatih Ilhan, direktor Turskog kulturnog centra Yunus Emre Ceylani Akay, direktor Regionalnog ureda za Balkan agencije Anadolija Omer Cetres, ataše za medije pri ambasadi Republike Turske u Sarajevu Ergin Luma, predstavnici Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici nevladinih organizacija i mnogobrojni pripadnici turskog bataljona.

Predsjednik Asocijacije Mostovi priojateljstva BiH Jasmin Imamović na početku programa uručio je prigodne poklone komadantu Ilhanu, direktoru Turskog kulturnog centra Yunus Emre Akayu, direktoru Regionalnog ureda za Balkan agencije Anadolija Cetresu i atašeu za medije pri ambasadi Republike Turske u Sarajevu Erginu Lumi.

Gosti su imali priliku uživati u izvedbama tradicionalnih narodnih igara kulturno-umjetničkog društva "Plamen", dok su turski vojnici uživali u tradiconalnoj turskoj muzici u vlastitoj izvedbi.

Komadant Fatih Ilhan održao je govor u kojem je zahvalio Asocijaciji Mostovi prijateljstva i rekao da će se nastaviti saradnja između bataljona i ovog udruženja.