Kultura
0

"Književna srijeda" u Biblioteci Sarajeva

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
JU Biblioteka Sarajeva pokrenula je projekt pod nazivom "Književna srijeda" koji će kontinuirano realizirati svake srijede osim u julu i avgustu. Mjesto održavanja je Multimedijalni centar MAK (Ulica Alipašina 6a), a urednica i voditeljica će biti književnica Fadila Nura Haver.

"Književna srijeda" je još jedno prepoznatljivo obilježje Biblioteke Sarajeva u okviru koje će biti upriličeni susreti sa književnicima ne samo iz Bosne i Hercegovine nego i iz regiona i šire. Krajnji cilj je popularizacija domaće i strane književnosti, te domaćih i stranih autora, saopštili su iz pokretači projekta.

U okviru Književne srijede i manifestacije "Sarajevski dani poezije" u srijedu, 13. maja u 17 sati, bit će upriličena promocija antologijepoezije o Sarajevu pod opsadom, sa bibliografijom. Naziv knjige je "I nakon svega Sarajevo", a izdavač je Dobra knjiga iz Sarajeva.

Promocija će se održati u prostorijama Multimedijalnog centra MAK. Sudjelovat će autorice/priređivači Emira Redžić i Dženana Hadžiabdić, te promotori Ferida Duraković i Marko Vešović.