Društvena odgovornost
269

Kompanija KPMG i Pomozi.ba paketićima usrećuju mališane

KPMG i Pomozi.ba podijelili paketiće mališanima
KPMG i Pomozi.ba podijelili paketiće mališanima
Kompanija KPMG u Bosni i Hercegovini kroz svoj rad i usluge uvijek se trudi biti u službi onih u stanju izražene potrebe, kako putem direktne pomoći tako i putem saradnje sa Udruženjem Srce za djecu i kompanijom Srce, kojima KPMG pruža knjigovodstvene usluge "pro bono".

Udruženje Pomozi.ba, pomoglo je uposlenicima KPMG-a u procesu identifikovanja najmlađih korisnika čije će želje biti ispunjene. KPMG i Pomozi.ba timovi vodili su se principom da bi bilo pogodno podržati one kojima će u periodu praznika nedostajati pažnje i poklona, te one koji nisu tradicionalno nužno u fokusu javnosti tokom praznika.

Nakon uspješnog identifikovanja krajnjih korisnika, započet je proces u kojem je socijalni radnik pomogao djeci u odabranoj instituciji u artikulisanju i pisanju želja unutar pisama - koja su u konačnici dostavljena na adresu KPMG-a.

Udruženje Srce za djecu odalo priznanje KPMG-u na podršci
Udruženje Srce za djecu odalo priznanje KPMG-u na podršci

Nakon pristiglih pisama u kojima su sadržane najrazličitije želje, od Barbie i Kena, slatkiša, odjeće, obuće, pa do bicikala, uposlenici biraju po jednog korisnika, odnosno, dijete, čije će želje ispuniti. Svim uposlenicima KPMG-a date su na uvid želje i uzrast djece, kako bi poklone mogli dopuniti prigodnim dodatnim proizvodima.

"Svi naši zaposlenici djeluju u skladu sa Vrijednostima KPMG-a i svake godine sa nestrpljenjem iščekuju akciju pripreme novogodišnjih paketića. Uvijek se posvetimo pripremi paketića i dobar dio decembra provedemo u prijedlozima i savjetima o tome gdje možemo kupiti stvar koju je tražilo dijete koje smo odabrali te kako da dopunimo naš poklon. Obzirom da nas ova akcija uvijek poveže i razveseli, voljeli bismo da ista služi kao primjer dobre prakse i za druge kompanije", poručili su iz KPMG-a.

I pored činjenice da uzimanje učešća u akciji kupovanja poklona nije obavezno, učešće ipak uzimaju svi.

KPMG i Pomozi.ba podijelili paketiće mališanima
KPMG i Pomozi.ba podijelili paketiće mališanima

"Jako nam je drago što je kompanija KPMG odlučila obradovati dječicu i đake. Sigurno ćemo na ovaj način izmamiti osmijehe na licima dječaka i djevojčica i uljepšati im predstojeće praznike. Još jednom zahvaljujemo uposlenicima KPMG-a koji su uložili poseban napor i na osnovu pisama dječice pravili paketiće, te se nadamo da će preći u tradiciju kako bi ovi mališani za praznike zaista i dobili poklone koje žele", saopćeno je iz Pomozi.ba.

Hodnik ureda KPMG-a bio je pretrpan poklonima koji su se posvećeno pripremali. Sljedeći korak, odnosno distribucija paketića pravi je način za zaključiti godinu i to u nadi da će biti sve manje onih koji će ovisiti o solidarnosti drugih. Do tada, učimo se i vježbajmo solidarnost.