Sakupljeno 100.000 eura
0

U Prijedoru održan koncert za novo srce Aladina Bašića

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Dvorani "Mladost" u Prijedoru održan je humanitarni koncert "Budite i vi dio njegovo novog srca", a sav prihod ostvaren na koncertu namijenjen je za transplantaciju srca šesnaestogodišnjeg Aladina Bašića iz Puharske kod Prijedora.

Ovaj dječak bez oba roditelja, o kojem se od njegove šeste godine stara tetka Hidajeta, trenutno se zbog teškog oboljenja srca nalazi na "Institutu za majku i dijete" u Beogradu.

Na sinoćnjem humanitarnom koncertu, čiji su organizatori bili Kulturno umjetničko društvo (KUD) "Osman Džafić" i muzičar Halid Muslimović, učestvovali su i Adelisa Hodžić, Dona Ares i Džavid Ljubovci, Mirjana Boltić, Nermin Alukić-Čerkez, Nešad Selman, SKUD "Dr Mladen Stojanović" Prijedor i KUD "Kozara" Kozarac. 

Poznati pjevač Halid Muslimović, zahvalio se svima koji su došli da podrže ovu akciju i vjeruje da će zajedničkim snagama pomoći Aladinu da ozdravi i da njegovu mladost pretvore u veliko veselje.

Ulaznice po cijeni od 10 KM kupilo je 1.200 Prijedorčana koji su na taj način pomogli da se prikupi 100.000 eura, koliko je potrebno za stavljanje na listu čekanja i izvođenje ovog složenog operativnog zahvata u Austriji.

Predsjednik KUD "Osman Džafić" Nihad Mehadžić potvrdio je da se ova humanitarna akcija nastavlja, a već za 6. februar zakazano je izvođenje predstave "Derviš i smrt" Slobodana Ćustića u Pozorištu "Prijedor" od koje će sav prihod biti namijenjen za Aladinovo liječenje.