Humanitarne akcije
701

Šestogodišnji Ajdin Žigonja ponovo treba našu pomoć

Klix.ba
Šestogodišnji Ajdin Žigonja rođen je s dijagnozom rascjepa kičmene moždine. Do sada je imao pet operacija koje nažalost nisu urodile plodom i jednu koja mu je spasila kičmu, a koja je, zahvaljujući bh. građanima koji su donirali sredstva, obavljena u Turskoj na klinici Acibadem. Sada mu ponovo treba naša pomoć.

Nakon operacije koja je urađena krajem prošle godine, Ajdinova kičmena moždina je spašena i ostat će na nogama. Svi troškovi su koštali blizu 30.000 eura koje su prikupili donacijama velikodušnih građana. Sada je potrebno uraditi još jednu operaciju kojom će se tretirati skolioza, odnosno ispraviti kičmeni stub uz pomoć fiksatora.

Datum operacije bit će poznat nakon sljedećeg pregleda u Turskoj koji je zakazan za novembar. Kako nam je rekao Ajdinov otac Elvis, operacija će koštati blizu 45.000 eura. U operaciji će učestvovati tim ljekara.

"Sada nam predstoje fizikalne vježbe, banje i sve ostalo za jačanje Ajdinovih mišića ispod koljena da bi se pripremio za, nadamo se, posljednju operaciju u životu i da bi mogao normalno hodati. Ni za ovu operaciju nemamo nikakvu pomoć od države, ali se uzdamo u Božiju pomoć i pomoć dobrog naroda koji nam je pomogao i ranije", kazao je Elvis Žigonja.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći malom Ajdinu to možete učiniti uplatom putem stranice GoFundMe gdje je do sada prikupljeno 10.482 dolara, na čemu su Ajdinovi roditelji itekako zahvalni, te putem stranice citydeal.ba gdje kupovinom vaučera donirate 5 KM za Ajdina. Do sada je prikupljeno više od 700 KM.

Više informacija možete potražiti na Facebook stranici ili putem telefona 062 062 226 - Elvis Žigonja.