Humani gest bh. reprezentativca
1.6k

Miralem Pjanić izrazio želju da pomogne porodici iz Bilješeva

Piše: A. Dž.
Pjanićev poster na zidu trošne kuće
Pjanićev poster na zidu trošne kuće
Nakon što je čuo za tužnu životnu priču sedmočlane porodice iz Bilješeva kod Kaknja, koja na zidu svoje trošne kuće čuva poster s njegovim likom, bh. nogometni reprezentativac Miralem Pjanić izrazio je želju da se priključi akciji pomoći za ovu porodicu.

Sudbina supružnika Aide i Ibre, koji s petero djece žive u uslovima nedostojnim čovjeka, bez struje, vode i ikakvih primanja, dirnula je brojne ljude pa tako i Miralema Pjanića, koji je i ovog puta pokazao da ima veliko srce.

O teškim uvjetima u kojim ova porodica živi, Pjanić je saznao zahvaljujući Nizaru Al Tinawiju, vođi BH Fanaticosa, koji je tekst pročitao na portalu Klix.ba.

"Kada sam na fotografijama vidio da imaju Pjanićev poster na zidu, poslao sam mu link teksta da pogleda. Raspitivao se gdje se nalazi mjesto u kojem žive i izrazio želju da stupi u kontakt sa nekim od članova porodice", kaže nam Al Tinawi.

On je nogometaša Rome uputio na člana Udruženja Pomozi Elvira Karalića, koji je upoznao javnost o teškoj životnoj sudbini ove porodice.

Pjanić će se sa Karalićem dogovoriti o tome šta je porodici s petero djece trenutno najpotrebnije.

Inače, Karalić nam je kazao da mu se do sada javio veliki broj ljudi koji žele pomoći Aidi, Ibri i njihovoj djeci, koja unatoč neimaštini na licu uvijek imaju osmijeh, kao i srce puno ljubavi za sve dobre ljude.