Humanitarne akcije
0

Mesna industrija Ovako će podijeliti 30.000 kg hrane

Klix.ba
Već osmu godina zaredom Mesna industrija Ovako u toku Ramazana organizuje podjelu donacija u mesu i mesnim prerađevinama za podjelu obroka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Ove godine bit će podijeljeno 30.000 kilograma hrane, a više informacija o načinu prijave bit će dostupno na zvaničnoj web-stranici Mesne industrije Ovako.

"Interesovanje za akciju podjele donacija raste iz godine u godinu kao i, nažalost, broj naših sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe. Iz tog razloga, odlučili smo da ove godine podjelu organiziramo na nešto drugačiji način, putem javnog poziva na koji se mogu prijaviti sve organizacije, institucije i udruženja iz Bosne i Hercegovine čija djelatnost je briga o socijalno ugroženima. Želja nam je da cijeli proces bude maksimalno transparentan i da svi dobiju podjednaku priliku za dodjelu donacije u hrani", rekao je Nedžad Biberović, koordinator marketinga Mesne industrije Ovako.

Zasluge za mogućnost podjele ovih donacija, iz Mesne industrije Ovako, prvenstveno pripisuju svojim vjernim kupcima i uposlenicima.

"Bez vjernih kupaca proizvoda Mesne industrije Ovako sigurno ne bismo bili u mogućnosti dobro poslovati, a samim tim ni organizirati ovu akciju. Stoga, se od srca zahvaljujemo našim kupcima koji su suštinski donatori u ovom projektu. Također, veliko hvala i našim uposlenicima koji su uložili dodatne napore kako bi uspjeli proizvesti količine proizvoda potrebne za donaciju", poručio je Tarik Mutevelić, menadžer izvoza M.I. Ovako.

Iz Mesne industrije Ovako izrazili su nadu da će i ostale bh. komapnije slijediti njihov primjer i nekom sličnom akcijom pomoći onima kojima je to najpotrebnije.