Novi dom, novi početak
2

Kehonjići uselili u novu kuću, dobili namještaj, garderobu, auto...

Piše: A. Dž.
Novi dom Kehonjića
Potresna priča sedmočlane porodice Kehonjić iz Bilješeva je zahvaljujući dobrim ljudima iz cijelog svijeta i fondaciji Pomozi.ba doživjela sretan epilog.

Ibro i Aida Kehonjić su sa svoje petero djece jučer uselili u novi, topli dom, koji ima sve uvjete za život dostojan čovjeka.

Konvoj pomoći iz Sarajeva je krenuo u jutarnjim satima. Naoružani dobrom voljom, članovi Fondacije Pomozi.ba su otišli po sedmočlanu porodicu u Bilješevo i s novom nadom krenuli u novi dom u Drivuši.

Podsjetimo, javnost je za Kehonjiće saznala preko osnivača fondacije Pomozi.ba Elvira Karalića. Potresan i iskren tekst, koji je Karalić objavio na svom Facebook profilu, digao je javnost na noge. Pomoć je počela pristizati iz čitave zemlje, ali i inozemstva, što je omogućilo Fondaciji da im iznajmi kuću na godinu dana, i ne samo to.

Kehonjići su dobili kompletan namještaj, hranu i garderobu, a Ibro je dobio auto sa kojim će moći raditi.

"Djeca su jučer imala isti osmijeh, istu energiju, istu ljubav u srcima, prema meni i prema svim ovim ljudima, kao što su imali prvi put kada su me vidjeli kako idem prema njima sa rukama u džepovima. Dali smo im novi dom, auto, struju, vodu, šporete, kauče... ali njih to nije veselilo koliko ih je veselilo kada su vidjeli veliki broj ljudi, oni jednostavno vole sve ljude i sva živa bića i kada smo krenuli nisu pitali 'Hoćete li nam još nešto donijeti', već su jednoj mojoj prijateljici rekli 'Nemoj ići molim te, ostani s nama', kaže Karalić.

Osnivač fondacije Pomozi.ba kazao nam je još jednu radosnu vijest. Ibro će uskoro dobiti posao.

"Vozač kamiona s kojim smo jučer prenosili stvari kazao nam je da će zaposliti Ibru, tako da se nadamo da će porodica uskoro stati na noge", zadovoljno ističe Karalić.

Priča porodice Kehonjić još je jedan dokaz da "kad se male ruke slože, sve se može".