Humanitarne akcije
0

Humani Billy Agić prodao svoj novi auto kako bi spasio djevojčicu iz Kalesije

Piše: M. N.
Agić s Nejlom
Agić s Nejlom
Billy Agić poznat je bh. javnosti po svojim humanim djelima. Već dvije godine ovaj čovjek iz Tešnja spašava živote ljudi i pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Nedavno je odlučio donirati bubreg, a sada je prodao automobil kako bi spasio 11-godišnju djevojčicu Nejlu.

Nejla iz Kalesije ima mnogo zdravstvenih problema. Da bi preživjela, hitno mora operisati kičmu, a operacije se treba izvesti u Zagrebu. Za operaciju je potrebno 12.000 eura. Billy je "podigao" ljude iz BiH i dijaspore na noge i u rekordnom roku skupljeno je 12.000 KM, ali pošto to nije bilo dovoljno, odlučio je prodati svoj novi automobil Golf 7 GTI.

"U frci sam s vremenom. Moram je spasiti. Auto će već danas oko 16 sati biti prodato. Dolazi čovjek iz Mostara. Kupim si bicikl i uživat ću", rekao nam je Agić uz osmijeh.

Automobil je kupio prije četiri mjeseca i kada je čuo za Nejlin slučaj shvatio je da ne može i ne želi biti sebičan, te da će biti sretan i s Golfom 2.

Agić je postao izuzetno popularan. Na Facebooku ga prati više od 85.000 ljudi, a on ih redovno informiše o svojim akcijama i upućuje apele zahvaljujući kojim mnogim ljudima stigne pomoć u pravo vrijeme. Svoj život je posvetio drugima.

"Odrastao sam u teškim uvjetima života, a kada mi se drug Amar Jahić ubio, shvatio sam da je ovo sve prolazno. Ovo je samo jedno malo putovanje da Bog vidi kakvi mi u biti jesmo ljudi", rekao nam je Agić.

Ističe kako ga najviše razočara kada ne može nekome preko noći pomoći i promijeniti život. Za sebe nema vremena, ali ne želi ništa više i ne traži.

"Samo daj Bože zdravlja, meni ništa ne treba", poručio je Agić.

Vezani članci