Humanitarne akcije
2k

Emir Spahić najavio pomoć malom Enisu: Drži se jarane, stižu Zmajevi u pomoć!

Klix.ba
Kapiten Zmajeva Emir Spahić najavio je na svojoj Facebook stranici pomoć bh. reprezentativaca četverogodišnjem Enisu u borbi za život. Spahić je uz priču o malom Enisu napisao: "Drži se jarane, stižu Zmajevi u pomoć!".

Nešto kasnije se na socijalnim mrežama oglasio i naš Izet Hajrović.

"Drži se Enise, stižemo u pomoć", napisao je popularni Zmaj.

Podsjetimo, malom Enisu Hadžibeganoviću iz Sarajeva je dijagnosticiran je rijetki oblik moždanog tumora. Zbog ozbiljnosti Enisovog zdravstvenog stanja, ljekari u Univerzitetsko kliničkom centru u Sarajevu nisu bili u mogućnosti na adekvatan način liječiti ovog dječaka, pa je on izmješten u Beč.

Prema procjeni Klinike u Beču neophodne su dvije operacije, šest sedmica liječenja zračenjem i kemoterapije, što će koštati oko 160.000 dolara. Enisovi roditelji, Aida i Sead Hadžibeganović ovaj novac sami ne mogu osigurati.

Enis je sa svojim roditeljima već u Beču i proces liječenja je počeo, ali je potrebno što prije osigurati novac kako bi ovaj dječak dobio terapiju.

Za uplate iz inostranstva devizni račun u eurima: IBAN BA393386902853445817

SWIFT UNCRBA22 UniCredit Bank d.d. Mostar Kardinala Stepinca b.b. 88000 MOSTAR

Za : Sead Hadžibeganović Bolnička 34 71000 Sarajevo Svrha doznake : Donacija za liječenje Enisa Hadžibeganovića

Za uplate u KM-ovima iz Bosne i Hercegovine:

Transakcijski račun : 3386902514815810 Primalac : Sead Hadžibeganović Bolnička 34 71000 Sarajevo Svrha doznake : Donacija za liječenje Enisa Hadžibeganovića