Humanitarne akcije
0

Djeca Dedović koja su ostala bez oba roditelja počela uzgajati kokoši i prodavati jaja

Piše: M. N.
Prije manje od 3 godine organizacija Pomozi.ba objavila je priču o djeci porodice Dedović koji su tada ostali bez majke. Početkom marta ove godine Mirsad (20), Jasmin (13), Hilmo (9) i Jasmina (5) ostali su i bez oca. Kako bi se prehranili, najstariji brat Mirsad je, uz pomoć Pomozi.ba, počeo uzgajati kokoši i prodavati domaća jaja.

"Najstariji i jedini punoljetni sin Mirsad izrazio je želju da ima domaće kokoške i da prodajom jaja koliko toliko osigura porodicu, a kaže da je to bila i želja njegovog oca. Vođeni tom njegovom željom nedavno smo mu pomogli da napravi kokošinjac i kupili kokoške", rekao je Elvir Karalić iz Pomozi.ba.

Ukoliko želite pomoći ovoj siročadi, to od sada možete učiniti kupovinom domaćih jaja putem telefona 061 340 670 (Mirsad).

Majka ove dječice je bila oslonac porodice jer je radila u pekari i tako ih prehranjivala. Kada je otac Halim aplicirao za pomoć, kazali su mu da nije socijalni slučaj. A onda je i on umro. Pomozite ovoj djeci da imaju život dostojan čovjeka.

Njihove majku i oca ništa ne može zamijeniti, ali možemo bol učiniti malo lakšom, barem da ne brinu o tome šta će jesti, kako će se školovati i kako će dočekati sutrašnji dan.