Stotine mladih
186

Jačanje veza sandžačke i bh. zajednice: Upriličen prvi zajednički omladinski iftar

Klix.ba
U organizaciji neformalne grupe "Mladi Sjeničaci u BiH", u Hotelu Europe u Sarajevu, održan je u petak svečani iftar za blizu stotinu mladih iz Sandžaka i Bosne i Hercegovine

Iftar je priredio dipl. politolog Damir Mahmutović, uz podršku donatora, sa ciljem međusobnog povezivanja i jačanja veza sandžačke i bosanskohercegovačke zajednice.

"Ovaj iftar ima mnogo dublje značenje od samog obroka, ovo je prilika za nas mlade da se okupimo, razgovaramo i jačamo naše veze. Naša zajednička historija i tradicija trebaju biti mostovi koji nas spajaju i podstiču našu zajedničku budućnost", istakao je Mahmutović.

Veliki doprinos u realizaciji ovog događaja pružio je i donator Alen Mahmutović. Njegova podrška mladima istaknuta je kao posebno bitan aspekt u organiziranju ovakvih događaja. Organizator je uputio zahvalnost i Nedimu Fakiću, kao i donatoru koji je odlučio ostati anoniman, ističući njihov neizostavan doprinos.

Ovaj događaj naglašava važnost dijeljenja radosti ramazanskog posta, podsjećajući nas na vrijednosti zajedništva i solidarnosti koje obilježavaju ovaj sveti mjesec.