Crna hronika
273

Živinice: Ubio kćerkinog bivšeg supruga jer ju je maltretirao?

Piše: D. Brkić
Aldin Beširović
Aldin Beširović
Službenici policije MUP-a TK i Kantonalnog tužilaštva TK nastavljaju istragu o ubistvu koje se u petak oko 21 sat dogodila na gradskom Bulevaru u centru Živinica. Ubistvo se odigralo naočigled velikog broja građana, a uviđaj je trajao jutros do 5 sati.

U Aldina Beširovića zvanog Bazan iz pištolja je pucao Admir Bukvić, koji je na mjesto događaja stigao na poziv svoje kćerke. Navodno, Aldin Beširović je napastovao bivšu suprugu, koja je pozvala oca.

Po dolasku na mjesto događaja saznajemo kako je osumnjičeni Bukvić dobio nekoliko udaraca od Aldina Beširovića nakon čega je pucao iz pištolja i ubio svog bivšeg zeta.

"Osumnjičeni je hospitalizovan na UKC Tuzla i tek kada se saniraju povrede on će biti saslušan i ići ćemo s prijedlogom o određivanju pritvora", kaže Emir Ibrahimović, tužilac koji je obavio uviđaj.

Tužilac Ibrahimović izdao je naredbu o obavljanju obdukcije te drugih neophodnih vještačenja.

Saznajemo kako preliminarni rezultati istrage ukazuje kako osumnjičeni nije bio pod utjecajem alkohola. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Živinice i dežurni kantonalni tužilac. Istraga se nastavlja.