Crna hronika
48

Zbog narkotika uhapšeno 100 osoba: MUP KS najviše uradio na suzbijanju droge u FBiH

Piše: N. J.
Nermin Pećanac
Nermin Pećanac
Izvještaj za prva tri mjeseca ove godine o policijskom učinku u borbi protiv zloupotrebe droge pokazao je da je sarajevska policija imala najviše uspjeha u Federaciji BiH.

Sarajevski policajci su podnijeli službene izvještaje protiv 98 osoba zbog sumnje da su počinili 94 krivična djela i to prodaja droge (18), i posjedovanje (76). Zbog zloupotrebe droge slobode su lišene 53 osobe u Sarajevu.

Na ovaj način sarajevski policajci su u prva tri mjeseca ove godine napravili više od trećine posla u cijeloj Federaciji, odnosno imali su udio od 34,43 posto u otkrivanju krivičnih djela zloupotrebe droge u FBiH.

Slijede MUP Zeničko-dobojskog kantona sa udjelom 19,78 posto, MUP Tuzlanskog kantona sa 15,02 posto, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona sa udjelom 12,09 posto, MUP Unsko-sanskog kantona sa 7,33 posto...

Pripadnici Federalne uprave policije su otkrili devet krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge, te prijavili 12 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac za Klix.ba je naveo kako su ovi rezultati najbolji pokazatelj da MUP Kantona Sarajevo ima dobar odjel za borbu protiv zloupotrebe droge.

"Naravno, mi ćemo i dalje, u saradnji sa drugim policijskim agencijama, nastaviti na suzbijanju ove pošasti, a ovi rezultati nam samo pokazuju da smo na dobrom putu", zaključio je Pećenac.