SIPA uhapsila dvije osobe
0

FOTO+VIDEO / Zaplijenjena velika količina oružja u Bosanskom Brodu

Piše: N. J.
(Foto: SIPA)
Pripadnici SIPA-e su u noći s četvrtka na petak izveli akciju na području Bosanskog Broda u kojoj su uhapsili dvije osobe i pronašli veliku količinu oružja, municije, eksplozivnih naprava i vojne opreme. Slobode su lišeni I. L. (1961) i J. G. (1950).

Pretresima kuća i pomoćnih objekata osoba lišenih slobode pronađene su četiri automatske puške, poluautomatska puška, vojnička puška M48, puška tzv. pumparica ručne izrade, dvije malokalibarske puške, pet lovačkih karabina, tri lovačke puške, pištolj browing 7,65, dva pištolja sa manevarskom municijom (tzv. plašljivac), 2.389 komada municije različitih kalibara, četiri optike za lovačku pušku, 11 okvira za automatsku pušku, pet ručnih bombi, sporogoreći štapin oko šest metara sa četiri kapsule, šest fišeklija za bombe, dvije fišeklije za municiju.

Uhapšene osobe će nakon saslušanja u prostorijama SIPA-e, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predane Okružnom tužilaštvu u Doboju. Akcija koja je započela jučer, a završila kasno sinoć, je izvedena po naredbi Osnovnog suda u Derventi.