Crna hronika
135

Vozač koji je udario djevojčicu kod Visokog pušten na slobodu

Klix.ba
Mjesto nesreće u Radinovićima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mjesto nesreće u Radinovićima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vozač automobila Mitsubishi B. F. iz Fojnice koji je prije dva dana udario maloljetnu djevojčicu u Visokom koja je preminula u kliničkom centru u Sarajevu, nije zadržan u pritvoru, potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

B. F. je u mjestu Radinovići nedaleko od Visokog u ponedjeljak oko 13:20 sati upravljajući terencem udario maloljetnu djevojčicu O. A. iz Radinovića te joj tako zadao teške tjelesne povrede. Ona je nakon nesreće prebačena na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu gdje je preminula usljed povreda.

Iz Ministarstva unutrašnjoj poslova Zeničko-dobojskog kantona je saopćeno da je vozač nakon nesreće lišen slobode te da je nad njim zavedena kriminalistička obrada i izuzet uzorak krvi kako bi se utvrdilo da li je bio u alkoholiziranom stanju za vrijeme saobraćajne nesreće.

Glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba je kazala kako je postupajući tužitelj izdao naredbu da se obavi obdukcija tijela djevojčice te izvrši tehnički pregled vozila, ali da nije bilo osnova za određivanje mjere pritvora za vozača iz Fojnice.