Crna hronika
179

Vojnik i specijalac nakon nesreće izvukli povrijeđene iz rijeke Lašve

Piše: E. M.
Izvlačenje Citroena iz Lašve (Foto: Klix.ba)
Izvlačenje Citroena iz Lašve (Foto: Klix.ba)
U nesreći koja se jutros oko 7:30 sati dogodila na magistralnom putu M-5 na ulazu u Travnik lakše tjelesne povrede zadobile su dvije osobe, a u akciji spašavanja povrijeđenih učestvovali su pripadnici vojske i specijalne policije.

U nesreći su učestvovala dva vozila, a vozač Citroena J. P. (19) je nakon sudara sa Opelom, kojim je upravljao S. T. iz Travnika, izgubio kontrolu nad vozilom te sletio u rijeku Lašvu.

Prema riječima glasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Rusmira Prohana, u akciji spašavanja povrijeđenih osoba učestvovali su pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i specijalne policije MUP-a SBK.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Pripadnik Jedinice za podršku MUP-a SBK jutros se vraćao u bazu i prolazeći pored mjesta nesreće pomogao je pripadniku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine da iz rijeke Lašve izvuku povrijeđene osobe kod kojih su kasnije ustanovljene lakše tjelesne povrede", izjavio je Prohan

Lakše tjelesne povrede koje su konstatovane u bolnici u Travniku zadobili su vozač Citroena J. P. (19) i suvozač A. P. (18), a prilikom alkotestiranja kod J. P. je izmjereno 0,40 promila alkohola u krvi.