Crna hronika
334

Vlasnik Hotela "Konak" tvrdi: Nije konobar nasrnuo na gošću, ona je pijana njega napala

Piše: N. N.
Vlasnik Hotela "Konak" u Konjicu za Klix.ba kaže kako nije tačna informacija da je konobar nasrnuo na jednu gošću iz Holandije.

Naime, prema tvrdnjama, gošća iz Holandije se žalila na nesipravnu klimu u sobi a konobar ju je pogodio s punom tacnom posuđa.

Međutim, Sejo Ćibo, vlasnik hotela "Konak", tvrdi da je gošća iz Holandije nasrnula na konobara.

On kaže da se incident desio prije tri dana i da je gošća, zajedno sa ostalim prijateljima, u hotel došla oko 14 sati.

"Objekat je bio pun i sve sobe su bile zauzete. Klima je na nivou cjelokupnog objekta i motori koji hlade cijeli objekt su vani. Klima je i u njenoj sobi radila ali je, vjerovatno jer je bila zagrijana zbog alkohola, željela da bude još hladnije. Konobar je sa 15 stepeni temperaturu spustio na 10 te je pojačao puhanje. Međutim, gospođa je tada nasrnula na konobara, povukla ga s leđa za lijevo rame te se konobar sa punom tacnom pića srušio na nju", kaže Ćibo.

On navodi da je policija dolazila te je pregledala snimke s nadzornih kamera gdje se jasno vidi da konobar nije kriv za incident.

Podsjećamo, prema pisanju medija, bračni par iz Holandije s dvoje djece su došli na odmor u BiH, a soba koju su rezervisali u hotelu "Konak" bila je bez ispravne klime. Od uposlenika su zatražili ili da im poprave ili da im zamijene sobu. U međuvremenu su otišli ručati, a nakon što nisu dobili drugu sobu počela je rasprava te je konobar gađao Holanđanku s tacnom punom posuđa od čega je zadobila povredu ispod oka.