Crna hronika
99

Višegrad: Pucano na Bakiru Hasečić, policija radi na rasvjetljavanju slučaja

Piše: A. B.
Foto: Facebook
(Foto: Facebook)
Nepoznati muškarac iz Foče danas je pucao na Bakiru Hasečić, predsjednicu Udruženja "Žena - žrtva rata" i njenu porodicu u blizini njihovog imanja u Višegradu.

Kako je Hasečić kazala za Klix.ba, danas je oko 13:35 sati jedna osoba pucala na nju i njenu porodicu dok su radili na imanju.

"Nedaleko od polja vidjeli smo veliku kolonu automobila i pretpostavili da se radi o svatovima. Nosili su zastave s istaknutim obilježjima Republike Srpske i dok su prolazili pored nas, ispalili su dva metka. Pretrpjela sam veliki šok i mislim da je ovo bio organizovan napad. S obzirom na to da uvijek nosim fotoaparat, uspjela sam uslikati osobe koje su to uradile", kazala nam je Hasečić.

Bakira ističe da samo želi normalno živjeti sa svojom porodicom, bez uznemiravanja i provokacija.

Policija je na mjesto nesreće stigla oko 14:30 sati, a prema njenim riječima, uhapšen je jedan muškarac iz Foče, koji je navodno nakon ovoga incidenta pucao i na gradskom Trgu u Višegradu.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su nam kazali da policija radi na rasvjetljavanju ovoga događaja. Motivi zbog kojih je nepoznata osoba pucala na predsjednicu Udruženja "Žena-žrtva rata", i njenu porodicu nisu poznati.