Crna hronika
257

Uhvaćena na djelu: Pogledajte kako žena krade 3.000 KM iz jakne u radnji u Sarajevu

Piše: T. S.
Sabaheta Džindo u posljednjih mjesec dana opljačkala je najmanje dvije osobe u Sarajevu te otela više od 10.000 KM. Klix.ba je došao u posjed snimka na kojem se vidi kako 54-godišnja žena iz Sjenice iz jakne mladića krade 3.000 KM.

Krađa se dogodila krajem novembra u radnji Marx. Na snimku se vidi kako mladić odlaže svoju (plavu) jaknu kako bi isprobao drugu. U tom trenutku Džindo prilazi mjestu gdje je mladić ostavio jaknu i spretno izvlači novac iz džepa (1:05 minuta na snimku).

Saznajemo da je Džindo nakon te krađe uhapšena. Tokom ispitivanja policiji je priznala krađu, ali je rekla da novca nema, odnosno da ga je izgubila.

Nakon toga Džindo je puštena na slobodu i nije joj dugo trebalo da pronađe novu žrtvu.

Prije nekoliko dana ona je u BBI Centru u Sarajevu opljačkala A. Dž.

Predstavivši se kao ljubazna i pristojna gospođa "vrzmala" se oko A. Dž. i njene djece te im tepala. U jednom trenutku A. Dž. je shvatila da je opljačkana i krenula je za Džindo. Uspjela ju je stići, ali je kradljivica novac već predala drugoj osobi.

Krađu je priznala, uhapšena je i predana u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovorinik Tužilaštva KS Alem Hamzić, naložena je krivična istraga, a Sabaheti Džindo je određen jednomjesečni pritvor.

Saznajemo da je Džindo od ranije poznata policiji po krivičnom djelu krađe.