Crna hronika
0

Uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo Dženana Memića

Piše: E. S. H.
Fotografije Dženana Memića (Foto: Klix.ba)
Fotografije Dženana Memića (Foto: Klix.ba)
Sarajevska policija je uhapsila osumnjičene za ubistvo Dženana Memića, saznaje Klix.ba iz više izvora.

Berina Mutap, sestra Alise Mutap, djevojke Dženana Memića koji je 8. februara ove godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede glave od kojih je pao u komu i sedam dana nakon toga preminuo, nam je kazala da još uvijek ne mogu vjerovati da su osumnjičeni uhapšeni.

"Tek počinje pravda za Dženana Memića i Alisu Mutap", kazala je za Klix.ba Berina Mutap i dodala da su po njihovim saznanjima uhapšene osobe romske nacionalnosti.

"Jedna osoba je priznala da je Dženana udarila kombijem. Toliko su nam kazali", kazala je Berina.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nisu željeli komentarisati hapšenje osumnjičenih osoba. Glasnogovornik MUP-a Irfan Nefić nam je rekao da ne može davati nikakve zvanične izjave o ovom slučaju. Ni glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić nema informacije o hapšenju.

Otac ubijenog Dženana Muriz Memić nam je kratko kazao da ga još niko iz policije ili Tužilaštva nije obavijestio o hapšenju osumnjičenih.

Podsjećamo, policija je prvobitno mislila da je Dženana Memića udario automobil, kako je objavila i njegova djevojka Alisa, i slučaj je nekoliko dana ostao kvalifikovan kao saobraćajna nezgoda.

No, 9. marta saopćeno je kako Tužilaštvo KS u saradnji s policijom radi na predmetu u slučaju ubistva Dženana Memića. Tada je sopćeno kako na ovom predmetu rade dva tužioca.

Na protestima građana koji su tražili ubrzanje istrage o smrti 22-godišnjaka 8. aprila i 17. maja okupilo se na hiljade ljudi.