Crna hronika
0

Uhapšen zbog krađe srebrenog lančića

FENA
Službenici policije I PU jučer oko 23.45 sati lišili su slobode B.A., rođen 1984. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je navedenog dana oko 23.00 sata u Velikom Parku u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, od H.M. iz Sarajeva, otuđio srebreni lančić.

O prednjem je obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju opisanog krivičnog djela.

Jučer oko 15,45 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije III PU lišili su slobode R.I., rođen 1979. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (ugrožavanje sigurnosti).

On je navedenog dana uputio ozbiljne prijetnje R.S. iz Sarajeva. O prednjem je obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju opisanog krivičnog djela.