Sarajevo
2

Uhapšen osumnjičeni za oružanu pljačku zlatare na Baščaršiji, za drugim se još traga

A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je u nedjelju, tačnije, 7. juna opljačkana zlatara na Baščaršiji u ulici Sarači u Sarajevu, policijski službenici MUP-a KS su uhapsili osobu koja se sumnjiči da je počinila to razbojništvo.
Kako je navedeno na službenoj stranici MUP-a KS, uhapšena je osoba inicijala J.B., 1994. godište iz Sarajeva zbog sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 289. Krivičnog zakona Federacije BiH (razbojništvo).

"O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku drugog učesnika u izvršenju ovog krivičnog djela, kao i drugih osoba koja se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom", naveli su u MUP-u KS.

Podsjećamo, u nedjelju su u popodnevnim satima dvojica naoružanih muškaraca opljačkala zlataru u ulici Sarači u blizini Baščaršije nakon čega su pobjegli na motociklu.

U tom trenutku je u radnji bila i zaposlenica, ali na svu sreću nije bilo povrijeđenih, a vrijednost ukradenog nakita nije poznata.